Üdvözlünk a kalligráfia világában!

Workshopokkal és kreatív énidővel várunk minden kikapcsolódni vágyó lelkes kezdő és haladó alkotót

Merülj el a kalligráfia varázsában, zárd ki a külvilágot és fordítsd a figyelmed a vonásaidra.

A Te kalligráfiád Rólad szól. Segítek, hogy magabiztosan mozoghass a betűk világában.

Megnézem
Megnézem
Egy fa asztalon kalligráfia tintatartók, egy égő gyertya és egy spirálfüzet látható.
Kalligráfia stílusú írást tartalmazó papír fehér keretben egy fonott szőnyegen, mellette nyitott és zárt jegyzetfüzetekkel.
Asztalon kalligráfia eszközök, papírlapok és gyertyák találhatók, háttérben egy személy áll, kalligráfia workshopra készülve.

Workshopok

Legyen a Kalligráfia Utad egy könnyed, élvezetes, élményekkel teli utazás! Spórolj magadnak időt és energiát, tanulj a legjobbaktól!

Egy asztalon kalligráfia eszközök, papírlapok és tollak találhatók. Egy nő áll az asztalnál, kalligráfia tanfolyamra készülve.

Cégeknek / Csapatoknak

Keress bátran, ha csapatod kreativitását szeretnéd feltüzelni, a koncentrációjukat fejleszteni, vagy csak szeretnéd őket megajándékozni néhány óra meditatív alkotással.

Mockup

Gyakorlóanyagok

Gyújts meg egy gyertyát, helyezkedj kényelembe és már kezdheted is a kalligráfia gyakorlást! Irakozz fel és e-mailben elküldjük neked a gyakorlólapokat.

 Kalligráfia stílusú írás egy fehér papírlapon, amely egy fonott szőnyegen fekszik. A szöveg Petőfi Sándor idézete.

Újabb EXTRA!

Méghozzá az extrák EXTRÁJA! Hamarosan egy szuper újításnak köszönhetően még jobban fogunk tudni Téged is támogatni abban, hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki a kalligráfiádból!

„Mindig úgy tekintettem a kalligráfiára, hogy erre születni kell. Timi viszont olyan természetességgel mesél a betűkről és az írástörténetről, hogy elkezdtem elhinni, hogy nekem is sikerülhet. Öröm őt hallgatni, rám is átragadt a lelkesedése, és már a kezdő workshopon meggyőző végeredmény született. De ami ennél is fontosabb, hogy egy olyan hobbival gazdagodtam, ami nem csak szép, de számos pozitív hatása van a mentális egészségemre is.”

Melinda

„Timi foglalkozásai sokkal többek egyszerű kalligráfia workshopoknál. Bár a tudása is lenyűgöző, én mégis azt emelném ki, hogy mennyire érzékenyen áll az alkotás mentális oldalához. Engem ez a része állított egyenesbe, nagyszerű mondanivalóval támogatja a kalligráfia utunkat, szerintem ettől igazán komplexek az órák.”

Eszter

„Nekem aztán abszolút semmi kézügyességem, ráadásul balkezes is vagyok. Finoman szólva voltak kétségeim afelől, hogy nekem is sikerülhet a kalligráfia. Eddig bármilyen programon vettem részt a FineTyping-nál, mind jól felépített, érthető és végtelenül inspiráló, profi workshop volt. A terület iránti szeretet és alázat (!) átütő erejű. Úgy elrepül a 3 óra, hogy észre sem veszem. Minden alkalommal kikapcsolódtam, és úgy tanultam meg egy csomó új dolgot, hogy közben jól éreztem magam, feltöltődtem.”

Mónika

„Tervezőgrafikus hallgatóként problémát okozott, hogy nem tudtam, hogyan nyúljak szakszerűen a betűkhöz. Az egyetemen csak bele-belekapunk témákba, Timiéknél viszont mély magyarázatot és lépésről lépésre lebontott folyamatokat kapok. Sem a betűanatómiáról, sem az írástörténetről nem tanultam máshol annyit, mint amennyit a FineTyping óráin. A kreatív közösségük pedig csak hab a tortán. Ajánlom minden sorstársamnak! :)”

Dia

„Egy olyan hobbit kerestem, amiben feltöltődhetek, lelassulhatok az irodai, számítógéphez kötött munkám után. Timi mindent megadott ahhoz, hogy ez teljesüljön. Szuper informatívak a workshop-ok, rengeteg időt és energiát megspórolhatsz magadnak akár egyetlen kezdő workshoppal is, nagyon jól strukturált minden program. Ami egészen váratlan volt számomra az az, hogy eztán sem engedi el a kezemet, folyamatosan ellát a hírlevelekben mindenféle hasznos tartalommal. Ez nekem azért jó, mert eszembe juttatja a gyakorlást és konkrétan a mindennapjaim részévé vált a kalligráfia.”

Alexa

Rólunk

Szia, én Timi vagyok, a FineTyping alapítója.

A FineTyping égisze alatt olyan, kalligráfiával kapcsolatos programokat és tananyagokat hozunk létre, ami a modern kalligráfust könnyedén elvezeti a magabiztos szépírásáig.

Ahhoz, hogy valódi élmény legyen minden kalligráfia gyakorlásod. Ahhoz, hogy egy új, offline hobbiban tudj kiteljesedni, és ahhoz, hogy mindezt egy felemelő közegben tehesd meg. Hiszek a pozitív, támogató közösség erejében. Hiszek abban, hogy együtt magasabbra tudjuk emelni egymást.

Soós Tímea –
okleveles tipográfus és kalligráfia oktató, a FineTyping alapítója

Soós Tímea kalligráfus, egy bézs fotelben ül, kezében egy jegyzetfüzetet tart, mosolyogva néz a kamerába.

Kalligráfia Magazin

Lapozz bele online magazinunkba és fedezd fel a kalligráfia világát!Érdekességek a betűkről, írásokról, és a jótékony mentális hatásukról.
Gőzölgő csésze tea, kalligráfia toll és jegyzetfüzet egy ágyon. A kép nyugodt és inspiráló hangulatot áraszt.
Művészetterápia

Töltődj fel tudatosan!

Nem mindegy hogyan pihensz. 7 féle kimerültséghez 7 féle pihenés tartozik. Kattints a képre és töltődj fel tudatosan!

Három jegyzetfüzet és két toll fehér háttérrel. Az egyik jegyzetfüzet vonalas, a többi geometriai mintás.
Kalligráfia

Milyen papírra gyakoroljak?

Lehetsz profi kalligráfus, de akár abszolút hobbista is, egészen biztosan a javadat fogja szolgálni, ha tudatosan közelíted meg a kalligráfia témáját.

Egy kéz kalligráfia stílusban ír egy papírlapra, kék tollat használva. Az asztalon egy jegyzetfüzet és egy bögre is található.
Kalligráfia

3+1 hiba, amit elkövettem a Kalligráfia Utam elején

Hibáink a kalligráfiában Vannak azok a típusú hibák, amiket érdemes elkövetni a Kalligráfia Utunk alatt, ilyenek például amikor kipróbálunk valamit a papírunkon, amit senkitől nem hallottunk még, hogy javasolta volna, de nekünk mégis megfordult a fejünkben.

Hírlevél

Légy kezdő vagy haladó kalligráfus, egy új szemszög, egy kis inspiráció mindig jól jön!

Hírleveleinkben gyakorlóanyagokat, tippeket, tanácsokat osztok meg Veled és a legfrissebb programjainkról is ezen a csatornán keresztül értesítelek elsőként.

Feliratkozás

Sikeresen feliratkoztál! E-mailjeinkért kérlek ellenőrizd a promóció és a spam mappát is!
Hoppá! Valami hiba történt a feliratkozás során. Próbáld meg újra, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségeink valamelyikén.
Kalligráfia gyakorlólapok, egy gyertya és egy száraz virág található egy fehér asztalon. A gyakorlólapokon vonalak vannak a kalligráfia gyakorlásához.