fbpx

Halloween-i gótikus (fraktúr) kalligráfia workshop

15990 Ft

🖤 Halloween-i fraktúr workshop 🎃

Művészi kalligráfia, díszes betűformák, játék a tintával és a fraktúr törésvonalaival 🖤

Ezen a programon megismerheted a gótikus stílusok legdíszesebbikének, a fraktúr kalligráfiának az alapjait, miközben elsajátíthatod a vágott hegyű eszköz kezelésénék fortélyait a kategóriájában legjobb eszközzel.

Ezúttal extrán különleges atmoszférával várunk: fekete falak, fáklyák, denevérek, halloweeni tökök és pókháló fog körülvenni minket – egy középkori kazamatába kalauzolunk a teljeskörű élmény érdekében.

Mire számíthatsz még a programon?

  • megnézzük a helyes kéztartást és megtanuljuk a vágott hegyű eszközök koordinálásának alapvető szabályszerűségeit
  • átvesszük a fraktúr főbb stílusjegyeit
  • és ezeknek a miértjeire is kitérünk egy kis írástörténeti áttekintéssel
  • begyakoroljuk a stílus alapvonásait
  • végigveszünk egy teljes fraktúr abc-t
  • a program után eszköz- és papírajánlóval is ellátunk – hiszen ez a tudás aranyat ér, ha kalligráfia gyakorlásról van szó – megbeszéljük milyen tintát, tollat, papírt érdemes használni.
  • zárt facebook csoportunkban tudjuk tartani a kapcsolatot a workshop után is – ha kérdésed van, itt felteheted, a közösségben mindenki a kalligráfia szerelmese

Kiknek ajánljuk?

Kikapcsolódni vágyó lelkes kezdőknek, akik szeretnék kipróbálni magukat a kalligráfiában, vágynak az offline alkotás örömére, szeretnék kizárni a külvilágot és manuálisan, önfeledten kísérletezni a betűkkel. Teljesen kezdőként vagy újrakezdőként is gyere bátran!

Időpontok

2023. október 31. – idén az utolsó időpontunk erre a workshopra, így ezzel a különleges hangulattal búcsúzunk tőle idénre.

Helyszín

Berek Budapest (1088 Budapest, Vas utca 7.)

Mit tartalmaz az ár?

• 3 órás workshopot
• szakszerű instrukciókat az alapoktól
• munkafüzetet
+ ajándék kedvezménykupont a rajzshop.hu oldalára
+ a vendégünk vagy különböző snackekre
+ lélekmelegítő alkoholos és alkoholmentes italokra 🥂
🖌 A programon a Pilot Hungary jóvoltából a méltán híres Parallel Penjeikkel fogunk dolgozni – az eszköz árát nem tartalmazza a program. Ha megtetszik az eszköz, a workshop után kedvezményesen meg tudod vásárolni a rajzshop.hu oldalán, de akár mártogatós eszközzel is folytathatod a gyakorlást – minden apró részletet megbeszélünk az óra után.

Ki vezeti a workshopot?

Soós Tímea okleveles tipográfus tervező, kalligráfia oktató; a Corvin Rajziskola kalligráfia oktatója; a FineTyping alapítója

Mit kell magaddal hoznod?

Az alkotókedveden kívül semmit. 🙂

 

❗️Ez a program extrán limitált létszámos a terem adottságai miatt, így maximum 7 fő jelentkezését tudjuk csak fogadni.

Want a discount? Become a member, sign up for a subscription plan.
Cikkszám: fraktur-workshop- Kategória:

További információk

Dátum

2023. február 16. (csütörtök 17:00-20:00 – Berek Budapest), 2023. március 14. (kedd 17-20:00 – Berek Budapest), 2023. április 15. (szombat 16-19:00 – Berek Budapest), 2023. május 13. (szombat 16-19:00 – Berek Budapest), 2023. október 30. (hétfő 17:30-20:30 – Berek Budapest), 2023. október 31. (kedd 17:30-20:30 – Berek Budapest)

Érdekelhetnek még…