Gombanaptár 2023

3000 Ft

Közönségkedvenc falinaptárunk, saját gombafotóinkkal 🍄

  • A4 méretű falinaptár
  • 12+1 gombafotónkkal
  • egyedi piktogramokkal
  • holdfázisok jelölésével
  • fém spirállal
  • erős hátlapkartonnal

A legelső gombanaptárunkat közvetve a gombász-szakellenőr vizsga hívta életre: erre az alkalomra ugyanis preparátumokat kellett készítenünk, amikhez fotót és leírást kellett mellékelni. Hát mi nem lazáztuk el! 🙂 Könyvet készítettünk belőle. A könyvben szereplő 149 db fotó legjobbjaiból lett később a naptárunk. Idén már harmadik éve készítjük el kifejezett kéréseitekre. A dizájn mindig változik egy picit, idén még tovább növeltük a képek méretét, hogy valóban a gombáké legyen a főszerep 🙂 Ezen kívül holdfázisok jelölésével is kiegészítettük kiadványunkat, de a fő koncepcióhoz ezúttal is ragaszkodtunk: minden hónapban olyan gomba fotója látható, ami az aktuális szezonban éppen gombászható. 🍄

Továbbá változatlanul szerepel benne a tudományos latin név is a magyar mellett, valamint piktogramokkal jelezzük idén is, hogy lomb- vagy fenyőerdőben, faanyagon vagy mezőn keressétek a fajt; hogy ehető, feltételesen ehető, nem ehető vagy mérgező-e; hogy esetleg rendelkezik-e gyógyhatással (a gombafogyasztásból eredő jótékony élettani hatásokon felül), illetve hogy árusítható-e: ha ilyen jelzést látsz, jó eséllyel piacokon is be tudod szerezni, ha neked magadnak nem sikerül találnod.

FONTOS: az első adag naptárunk elfogyott, jelenleg vásárlásotokkal előrendelést tudtok leadni. A kiszállítást várhatóan december első hetében kezdjük meg.

Készleten

Cikkszám: finetyping-gombanaptar-2023 Kategória: Címkék: , , , , ,