Művészetterápia

Tévhitek a művészetterápia körül

Soós Tímea
2024-01-29
5 perc olvasás

Számos tévhit kering a művészetterápiával kapcsolatban, amelyek megakadályozhatnak abban, hogy kipróbáld ezt az önismereti módszert. Valójában a művészetterápia rendkívül sokoldalú és hatékony módszer lehet többek közt a stressz kezelésére, az érzelmi stabilitás javítására és az önbizalom növelésére.  Lássuk most, melyek a leggyakoribb tévhitek, amelyeket el kell oszlatnunk!

 1. A művészetterápia csak művészeknek való
  Ez teljesen helytelen, a művészetterápia bárki számára elérhető, nem kell művészi képzettség ahhoz, hogy részt vegyen benne.
 2. A művészetterápia csak arról szól, hogy szép dolgokat alkossunk
  Bár a művészetterápiában az alkotás lehet szép vagy kifejező, az elsődleges cél az érzelmek kifejezése és a belső folyamatok felfedése.
 3. A művészetterápia csak szórakoztató tevékenység
  Bár az alkotás örömteli lehet, a művészetterápia mélyebb szinten dolgozik, és a résztvevőknek lehetőséget ad arra, hogy felfedezzék az érzelmeiket és belső világukat.
 4. A művészetterápia csak alternatív terápiás módszer
  Bár a művészetterápia egy alternatív terápiás módszer, az egészségügyi szakemberek is alkalmazzák, és tudományos kutatások támasztják alá hatékonyságát.
 5. A művészetterápia csak gyógyításra használható
  Bár a művészetterápia hatékony lehet a mentális betegségek kezelésében, hasznos lehet az önismeret és az érzelmi intelligencia fejlesztésében, valamint a stresszkezelésben és az életminőség javításában is.

A művészetterápiás önismereti csoportok kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy egy barátságos, támogató közegben felfedezzük a kreatív oldalunkat és megismerjük önmagunkat. Ha úgy érzed, hogy szükséged van egy kis időre önmagaddal és szeretnél egy olyan közösséghez tartozni, ahol hasonló érdeklődésű emberekkel találkozhatsz, akkor csatlakozz hozzánk a “Mesélő vonalak” csoportunkba és tapasztald meg, hogy milyen érzés felfedezni és kifejezni önmagad a művészeti eszközeivel!